Producten

Anders dan bij de meeste producten die je in de supermarkt vindt is goedkoop niet onze belangrijkste drijfveer, kwaliteit wel. Wij komen hiermee tegemoet aan een groeiende vraag naar duurzaam en transparant geproduceerd voedsel. Onze prijzen lijken hoog maar in werkelijkheid zijn de gangbare prijzen te laag en onhoudbaar aangezien de echte prijs van deze producten betaald wordt door ongeprijsde schaarste als milieu en dierenwelzijn.

We verkopen geitenkaas, rauwe geitenmelk en geitenvlees. Al onze producten zijn biologisch gecertificeerd. Op de boerderij zelf zijn 2 verkooppunten: het zelfbedieningshuisje bij de weg waar 24/7 een beperkt assortiment geitenkaas verkrijgbaar is, en de boerderijwinkel (zie openingstijden) waar het complete assortiment kaas maar ook geitenvlees en rauwe geitenmelk te koop zijn. Geitenmelk is alleen verkrijgbaar op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Bent u niet in de gelegenheid om naar de boerderij te komen dan zijn er voldoende verkooppunten in de omgeving waar onze kaas te koop is.

Geitenkaas

Onze geitenkaas is rauwmelks en vegetarisch gestremd. Rauwmelks wil zeggen dat de melk niet wordt verhit alvorens er kaas van wordt gemaakt. Een voordeel van rauwmelkse kaas is dat alle enzymen uit de melk nog actief aanwezig zijn. Rauwmelkse kaas rijpt daardoor sneller en is vaak voller van smaak. Tijdens het pasteuriseren wordt een aantal enzymen geïnactiveerd.

De geitenkazen tot en met 1 jaar oud hebben een natuurkorst, ze zijn dus niet geplastificeerd.

De geitenkaas is verkrijgbaar in de volgende varianten:

Jong (4 tot 6 weken oud), €20,00per kilo
Jong-belegen (3 maanden oud), €21,00 per kilo
Belegen (4 maanden oud), €22,00 per kilo
Extra belegen (6 maanden oud), €23,00per kilo
Oud (8 maanden oud) €24,00 per kilo
Overjarig (ouder dan 12 maanden) €24,50 per kilo
Brandnetel €21,00 per kilo
Italiaans €21,00 per kilo
Mosterd-peper €21,00 per kilo
Komijn €21,00 per kilo
Fenegriek €21,00 per kilo

De leeftijd van de kruidenkazen varieert van jong tot belegen.

Geitenvlees

Het geitenvlees dat we verkopen komt van eigen bokken die geslacht worden op een leeftijd van 6 maanden oud. Deze bokken blijven minimaal 2 maanden bij hun moeder.

Het vlees dat verkrijgbaar is:

Stoofvlees, €7,50 per 250 gram
Gehakt, €5,- per 250 gram
Satévlees, €7,50 per 250 gram
Hamburgers, €6,- per 2 stuks

Chipolataworstjes, €6 per 4 stuks

Geitenmelk, €2,00 per liter

Geitenmelk is verkrijgbaar op dinsdag, donderdag en zaterdag tijdens openingstijden van de winkel. U kunt zelf flessen of een emmer meenemen.

De melk is ook in bulk verkrijgbaar, als u bijvoorbeeld zelf kaas of ijs ervan wilt maken. We kunnen de melk bij u thuis leveren. Prijs per liter is dan in overleg en afhankelijk van de hoeveelheid en afstand.